Logo Landal Greenparks

Omgeving

In het hart van Drenthe ligt een 10 kilometer lange zandrug met een prachtig landschap en een bewogen geschiedenis. De dorpen Westerbork en Orvelte zijn erop gebouwd. De rug is tot drie meter hoger dan zijn omgeving. IJs, wind en mensen hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van deze markante zandrug die in 2017 is aangewezen als Aardkundig Monument.

Er op uit

De omgeving is bezaaid met gezellige brink- en esdorpen met leuke winkeltjes, terrassen en knusse eetgelegenheden. In dorpen als Dwingeloo, Ruinen, Diever en Westerbork hangt een authentieke sfeer.

De regio biedt evengoed stadse taferelen. Daarvoor ga je naar Emmen, Hoogeveen of bijvoorbeeld Assen. Je vindt er musea en galeries, bijzondere winkels, bioscopen en theaters, cafés en restaurants en cultureel erfgoed

Landal Drentse Lagune - Brinkdorpen
Landal Drentse Lagune - Wat te doen in de omgeving

Bekend om de Brinkdorpen

In de middeleeuwen was de Brink de plek waar ’s avonds de herders met het vee terugkwamen. Langzaam groeide om het stuk grasland met eikenbomen een dorpje. In Zuidwest-Drenthe zijn nog veel van deze brinkdorpen te vinden als Ruinen, Dwingeloo, Havelte en Diever. De Brink is een gezellige plek voor een drankje en hapje.

De natuur in

Vanuit het Midden van Drenthe ben je vlakbij maar liefst drie Nationale Natuurparken en een mooi watergebied. Je bent er zo!

Nationaal Park Drents-Friese Wold, Aekingerbroek en Aekingerzan of Dwingelderveld; Ieder park heeft een verschillend karakter. Met meer dan 1.700 kilometer fietspad en nóg meer wandelpaden kun je in Drenthe alle kanten op. Midden in Drenthe zijn er gevarieerde wandelroutes op kaarten, apps, wegwijzers en knooppuntenbordjes.

Landal Drentse Lagune - Wat te doen in de omgeving
Landal Drentse Lagune - Orvelte

Orvelte

Het nostalgische dorp Orvelte is een knus dorp waar je helemaal terug gaat in de tijd. Zodra je over de gezellige oude klinkerweggetjes en kinderkopjes het dorp binnenstapt, wordt je omgeven door de schitterende monumentale boerderijen en woningen, afgewisseld door statige bomen. Orvelte lijkt wel een levend geschiedenisboek met een hedendaagse invulling. Voor de allerkleinsten is over het verhaal van biggetje Theodoor een leuk wandelpad aangelegd.

Hunnebedden

Denk je aan Drenthe, dan denk je aan hunebedden. En dat is niet zo gek want er zijn er maar liefst 52! Hunebedden zijn grafkamers en werden ongeveer 5.000 jaar geleden gebouwd.

Landal Drentse Lagune - Hunnebedden. Wat te doen in de omgeving
Landal Drentse Lagune - Wat te doen in de omgeving

Voor de kinderen

Grollo ligt op steenworp afstand van het Midden van Drenthe en daar bevindt zich de grootste en stoerste speeltuin van Nederland. Meer dan 20 activiteiten in het Outdoor Belevingspark of heerlijk klimmen in het Klimpark in de mooie bossen van Grollo.

back to top